Avdelningen för forskning och utveckling

Rymdstyrelsen söker en handläggare med inriktning mot rymdteknik och navigering som kan leda nationella utvecklingsprogram och representera Sverige och Rymdstyrelsen i ESA:s och EU:s navigationsprogram.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för Rymdstyrelsens nationella utvecklingsprogram för rymdteknik, rymdtillämpningar och industriell rymdforskning. Du samordnar och utvecklar myndighetens arbete i dessa program.

Du ansvarar för myndighetens arbete inom satellitburen navigering, på nationell, europeisk och internationell nivå och tar tillvara den svenska rymdverksamhetens intressen och utvecklar dess förmåga inom området. Du representerar Sverige och myndigheten i olika kommittéer och programstyrelser i ESA och EU. Du stöder andra handläggare i myndighetens övriga arbete i ESA:s och EU:s rymdprogram, särskilt inom telekommunikation och rymdlägesbild.

Arbetet som teknisk handläggare innebär även att granska projektansökningar, bereda bidragsbeslut, utfärda kontrakt, samt att följa upp projekt inom rymdteknisk utveckling och forskning. Dessutom förväntas du svara på remisser inom ditt ansvars- och kompetensområde och bidra till myndighetens övriga arbete som informationsarbete, årsredovisning och verksamhetsplanering.

Rymdstyrelsen är en mindre myndighet och tjänsten är placerad på avdelningen för forskning och utveckling där du rapporterar till avdelningschefen. Vi sitter i fina lokaler med goda friskvårdsmöjligheter och möjlighet att arbeta viss tid på distans.

Kvalifikationer

Du har:

  • Civilingenjörsexamen
  • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Mycket goda språkfärdigheter i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Examen med inriktning mot rymdteknik eller PNT
  • Minst två års erfarenhet av projekt inom rymdteknik
  • Erfarenhet av arbete i EU- eller ESA-projekt, EU-partnerskap, påverkansarbete eller kommittéarbete för EU eller ESA
  • Minst två års erfarenhet av självständigt utredningsarbete på statlig förvaltningsmyndighet

Personliga egenskaper


Vi söker dig som har god erfarenhet av att arbeta självständigt, proaktivt och projektledande. Du behöver kunna driva dina egna uppgifter och upprätthålla goda samarbeten internt och externt. Du behöver vara strukturerad och lösningsorienterad med god prioriteringsförmåga, hög integritet och gott omdöme. Du har förståelse för den statliga värdegrunden och att myndigheten arbetar på medborgarnas uppdrag. I rollen behöver du också följa utvecklingen inom rymdsektorn, varför det behövs ett intresse av omvärldsbevakning där ett gott nätverksbygge underlättar. Du har en god social förmåga samt är flexibel och hjälpsam. Det är bra om du är prestigelös då även andra arbetsuppgifter kan förekomma.   

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. Resor förekommer i tjänsten. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är placerad i Solna.

 

Kontakta oss

Johan Köhler, avdelningschef, tel: 08-40 90 77 93

Vilgot Claesson, Saco-S, tel: 08-40 90 77 75

ST-medlemmar representeras hos oss för närvarande centralt av Fackförbundet, tel: 0771-55 54 44

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev och CV. Beskriv på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap. Du söker tjänsten genom vårt rekryteringsstöd. Märk din ansökan med ärendenummer 2023-00374.

Om Rymdstyrelsen

Rymdstyrelsen är Sveriges rymdmyndighet med ansvar för den civila rymdverksamheten. Detta inkluderar nationell och internationell rymdverksamhet inom forskning och utveckling av rymdsystem och rymdtillämpningar. Rymdstyrelsen är Sveriges kontaktorgan för internationellt rymdsamarbete. I Rymdstyrelsens uppdrag ingår också att inspirera unga att studera naturvetenskap och teknik. Läs mer om oss på www.rymdstyrelsen.se

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023-00374
Kontakt
  • Johan Köhler, 08-40907793
Facklig företrädare
  • Vilgot Claesson, SACO, 08-40907775
  • ST-förbundet (centralt), 0771-555444
Publicerat 2023-08-25
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb